Stekt fläskfilé på italienskt vis

27 röster
1 h
4

Smakrik fläskfilé med ett täcke av pesto och parmesan. Serveras med senapsdressad potatis- och sparrissallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 3 msk smör
  • 1 förp pesto [ca 130 g]
  • 1 dl parmesanost, riven

Till garnering

  • pinjenötter, rostade
  • färska basilikablad

Potatis- och sparrissallad

  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 35 g rucolasallad
  • 1 knippe rädisa
  • 25 g valnötter
  • 10 körsbärstomater
  • 1 litet knippe persilja

Senapsdressing

  • 3 msk senap
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk dill

Gör så här

  1. Fläskfilé
    Salta, peppra och bryn köttet runtom i smöret. Lägg över i en smord eller eldfast form och stek mitt i 200 grader varm ugn i ca 20 min. Skiva upp köttet och lägg upp skivorna på ett eldfast fat.
  2. Klicka peston över och strö på parmesanosten. Gratinera i 250 grader varm ugn i ca 5 min. Toppa med rostade pinjenötter och garnera med fina basilikablad. Servera.
  3. Potatis- och sparrissallad
    Koka potatisen. Koka sparrisen lätt.
  4. Blanda ihop skivad potatis med skivad sparris. Blanda i rucola, skivade rädisor, smulade valnötter och skivade cocktailtomater. Strö över klippt persilja.
  5. Senapsdressing
    Blanda ihop ingredienserna och häll över potatisblandningen.
10 september 2015