Stekt fläskfilé med ädelostsås, lättkokta morötter och pressad potatis

Stekt fläskfilé med ädelostsås, lättkokta morötter och pressad potatis
Foto: TV4

Stekt fläskfilé med ädelostsås, lättkokta morötter och pressad potatis

Av: Marcus - Kalix

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 m

En festlig middagsrätt med fläskfilé och ädelostsås som är enkel att laga även för den ovana kocken.

Dryck: Champis

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 400 g morot

Fläskfilé

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Ädelostsås

  • 4 dl gräddmjölk
  • 0,5 kalvbuljongtärning
  • 3-4 msk maizenaredning
  • 200 g gräddädelost
  • salt
  • peppar

Gör så här

Potatis och morötter

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter, eller tills den är färdigkokt. Häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress.
  2. Skala och skär morötterna i stavar och koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Fläskfilé

  1. Skär filén i knappt centimetertjocka skivor. Salta och peppra skivorna lätt på båda sidorna. Stek i smör i medelvarm panna ca 1 minut på varje sida.

Ädelostsås

  1. Koka upp gräddmjölken tillsammans med buljongtärningen, vispa så att den löser sig. Vispa i redningen och låt sjuda ca 30 sekunder. Smula i ädelosten under omrörning och låt sjuda ytterligare en minut. Smaka av med salt och peppar.