Stekt falukorv med tomat- och paprikasås
Stekt falukorv med tomat- och paprikasås
11 ingredienser
25 m
Snabblagad rätt med stekt falukorv i tomat- och paprikasås samt bulgur med citron och persilja.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 600 g falukorv
- 2 röda paprikor, gärna spetspaprika
- 1 gul lök
- 1 King Solo vitlök
- 1 kvist rosmarin
- 1 röd chilifrukt
- 1-2 förp krossade tomater
- bulgur till 4 personer
- 2 krukor bladpersilja
- 1 citron, skalet av
- olivolja
Gör så här
- Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
- Hacka paprikan och löken grovt, skiva chilin och finhacka vitlök och rosmarin. Fräs mjukt i olivolja utan att ta färg. Häll i krossade tomater och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt.
- Skiva falukorv i grova skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja.
- Hacka bladpersilja fint. När bulguren är klar - låt den lufta och vänd sedan ner den med gaffel i en skål. Riv över citronskal och blanda ner persiljan med gaffel. Toppa med lite olivolja.
- Servera med den färdigstekta falukorven i tomat- och paprikasåsen.