• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Stekt falukorv med lök och ägg

Stekt falukorv med lök och ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt falukorv med lök och ägg

3 steg att laga

6 ingredienser

Svenskare än så här blir det nog inte! Falukorv är en köttprodukt. Som typiskt svensk ingrediens ingår den i många maträtter och är namnskyddad. Falukorv måste till 40 procent bestå av nöt- och fläskkött.

Använd gärna ekologisk falukorv och ägg till den här rätten.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g falukorv
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • smör, till stekning
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Skär falukorven i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek den i smör.
  2. Skala och skär löken i ringar. Stek dem i rikligt med smör.
  3. Ta fram äggen ur kylen i tid så att de antar rumstemperatur. Stek äggen och krydda med salt och peppar. Servera.