Stekt falukorv med linssallad och gräddfilsdressing
Stekt falukorv med linssallad och gräddfilsdressing
12 ingredienser
20 m
Piffa upp falukorven med en fräsch lins- och spenatsallad samt krämig gräddfilsdressing. Enkel vardagsmat som går snabbt att laga!
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 600 g falukorv, med hög kötthalt
- 2 msk olivolja
- 2 dl svarta linser
- 1 fänkål
- 60 g babyspenat
- 1 rödlök
- 1 msk senapsfrö
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1,5 dl gräddfil
- 1 tsk salt
- 1 tsk stött fänkålsfrö
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här
- Koka linserna enligt anvisningarna, men ev någon minut mindre för att de ska förbli härligt krispiga och nötiga.
- Lägg senapsfröna i vinägern. Rör samman gräddfilen med kryddorna.
- Skär falukorven i skivor om 1 cm och lägg ett snitt in mot mitten på alla. Stek på medelhög temperatur på båda sidor tills korven fått fin färg.
- Skär rödlök och fänkål väldigt tunt, gärna på en mandolin och vänd samman med spenaten.
- Rör ner senapsfröna med vinägern i den kryddiga gräddfilen till en krämig dressing.
- Servera den nystekta korven på de svarta varma linserna och tillsammans med den krispiga salladen, ringla över den pikanta dressingen.