Stekt falukorv med linssallad och gräddfilsdressing

koket.se
Stekt falukorv med linssallad och gräddfilsdressing
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Stekt falukorv med linssallad och gräddfilsdressing

12 ingredienser

20 m

Piffa upp falukorven med en fräsch lins- och spenatsallad samt krämig gräddfilsdressing. Enkel vardagsmat som går snabbt att laga!

WW ViktVäktarna

Se Sandra Mastio laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 600 g falukorv, med hög kötthalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl svarta linser
  • 1 fänkål
  • 60 g babyspenat
  • 1 rödlök
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött fänkålsfrö
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningarna, men ev någon minut mindre för att de ska förbli härligt krispiga och nötiga.
  2. Lägg senapsfröna i vinägern. Rör samman gräddfilen med kryddorna.
  3. Skär falukorven i skivor om 1 cm och lägg ett snitt in mot mitten på alla. Stek på medelhög temperatur på båda sidor tills korven fått fin färg.
  4. Skär rödlök och fänkål väldigt tunt, gärna på en mandolin och vänd samman med spenaten.
  5. Rör ner senapsfröna med vinägern i den kryddiga gräddfilen till en krämig dressing.
  6. Servera den nystekta korven på de svarta varma linserna och tillsammans med den krispiga salladen, ringla över den pikanta dressingen.