Stekt falukorv med dillstuvad sommarkål
Stekt falukorv med dillstuvad sommarkål
14 ingredienser
40 min
Somrig och enkel husmanskost med stekt falukorv och variation på färsk vitkål. Hälften av kålen stuvas och smaksätts med dill och senap medan den andra hälften blir till en fräsch och krispig kålsallad med citron.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g falukorv, skivad
Stuvad kål
- 500 g färsk vitkål
- 50 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 2 msk dijonsenap
- 1 knippe färsk dill
- salt
Kålsallad
- 500 g färsk vitkål
- 2 msk grovkornig senap
- 1 msk citron, färskpressad saft
- 3 msk rapsolja
- salt
Gör så här
- Skär kålen till stuvningen grovt. Fräs den i smör i en stor kastrull. Pudra över mjöl, vänd runt och fräs ytterligare någon minut.
- Häll på grädde och mjölk, rör om hela tiden och låt koka ihop. Smaka av med salt. Vänd ner dijonsenap och hackad dill (spara några dillvippor till garnering) precis före servering.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Strimla kålen till salladen fint. Lägg kålen i det kokande vattnet och låt koka ca 30 sekunder. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av väl.
- Lägg kålen i en skål. Rör ihop grov senap med citronsaft och rapsolja. Smaka av med salt. Blanda senapsdressingen med kålen.
- Skär falukorven i skivor. Stek den i smör i en stekpanna så att den får fin färg på bägge sidor.
- Servera falukorven med stuvad kål och kålsallad. Garnera med dillvippor.