Stekt brysselkål med curry, chili och aprikoser

Tommy Myllymäki 2016

Stekt brysselkål med curry, chili och aprikoser

10 ingredienser

30 m

Brysselkål är en klassisk rätt till julbordet. Här får kålen sällskap av curry, chili och aprikoser vilket gör den extra smakrik.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g brysselkål, ansad och halverad
  • salt
  • olja (till stekning)
  • 3 tsk chiliflakes
  • 3 tsk curry (gul)
  • 3 tsk rörsocker
  • 2 limefrukter, saft och skal
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda

Gör så här

  1. Koka brysselkålen 2 minuter i saltat vatten. Lyft upp ut vattnet och låt rinna av.
  2. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och tillsätt chiliflakes och curry, låt fräsa någon sekund och tillsätt sedan brysselkålen. Låt steka någon minut och tillsätt sedan socker och låt sockret smälta.
  3. Tillsätt saft och skal av lime och krydda med salt. Avsluta med att grovt hacka över mynta och koriander som du sprinklar över kålen och vänder ner. Blanda även ner blötlagda aprikoser som du hackat i mindre bitar.