Stekt biff med tillbehör

Foto: Tv4
Stekt biff med tillbehör
20 ingredienser
30 m
Stekt biff med smörslungad färskpotatis, primörer och kantarellsås är riktigt festligt att bjuda på.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kantarellsås
- 100 g smör
- 4 klyftor vitlök
- 200 g kantareller, förvällda och frysta
- 5 dl grädde
- 3 msk köttfond
- 4 krm salt
- 2 krm svartpeppar (nymald)
Utskuren biff
- 4 biffar [á 150–200 g]
- salt
- peppar (nymald)
Smörslungad potatis med primörer
- 600 g färskpotatis
- 3 klyftor vitlök
- 1 knippe gul lök (färsk)
- 1 rödlök
- 1 knippe morot (färska)
- 2-3 champinjoner
- 1 röd paprika
- 50 g smör
- 100 g sockerärtor (till servering)
- 100 g rucolasallad (till servering)
Gör så här
Kantarellsås
- Värm smör i en stekpanna och fräs vitlöken och kantarellerna i några minuter tills allt fått fin färg.
- Tillsätt grädden, köttfond, salt och peppar. Koka upp och smaka av.
Utskuren biff
- Lägg fram biffen 30 minuter innan stekning och salta och peppra rikligt.
- Stek köttet i en grillpanna i 2–3 minuter på varje sida (beroende på tjocklek).
Smörslungad potatis
- Koka den färska potatisen i cirka 15 minuter.
- Skala vitlöken och skär upp grönsakerna.
- Börja med att fräsa potatisen i smöret några minuter med vitlöken. Tillsätt därefter grönsakerna och avsluta med att strö rucolasallad och sockerärtor över.