Stekt biff med tillbehör

Stekt biff med tillbehör
Foto: Tv4

Stekt biff med tillbehör

Av: Hans - Arboga

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

30 m

Stekt biff med smörslungad färskpotatis, primörer och kantarellsås är riktigt festligt att bjuda på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kantarellsås

  • 100 g smör
  • 4 klyftor vitlök
  • 200 g kantareller, förvällda och frysta
  • 5 dl grädde
  • 3 msk köttfond
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (nymald)

Utskuren biff

  • 4 biffar [á 150–200 g]
  • salt
  • peppar (nymald)

Smörslungad potatis med primörer

  • 600 g färskpotatis
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe gul lök (färsk)
  • 1 rödlök
  • 1 knippe morot (färska)
  • 2-3 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 50 g smör
  • 100 g sockerärtor (till servering)
  • 100 g rucolasallad (till servering)

Gör så här

Kantarellsås

  1. Värm smör i en stekpanna och fräs vitlöken och kantarellerna i några minuter tills allt fått fin färg.
  2. Tillsätt grädden, köttfond, salt och peppar. Koka upp och smaka av.

Utskuren biff

  1. Lägg fram biffen 30 minuter innan stekning och salta och peppra rikligt.
  2. Stek köttet i en grillpanna i 2–3 minuter på varje sida (beroende på tjocklek).

Smörslungad potatis

  1. Koka den färska potatisen i cirka 15 minuter.
  2. Skala vitlöken och skär upp grönsakerna.
  3. Börja med att fräsa potatisen i smöret några minuter med vitlöken. Tillsätt därefter grönsakerna och avsluta med att strö rucolasallad och sockerärtor över.