Tonno scottato

Tonno scottato
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Tonno scottato

0

10 ingredienser

Lättstekt gulfenad tonfisk med Pantelleria-kapris och 25-årig balsamvinäger. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Se fler recept ur

Stefanos Italia

Ingredienser

portioner4
  • 200 g gulfenad tonfisk [1 filé]
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 2 msk balsamvinäger (25-årig)
  • 1 citron, skär ut skinnfria klyftor och pressa resten till saft (filéer)
  • 2 msk kapris, från Pantelleria
  • 50 g rucolasallad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta, peppra och stek tonfiskfilén i en stekpanna med 1 msk olja, ungefär 5 sekunder på varje sida.
  2. Lyft ur tonfisken ur pannan.
  3. Blanda löken med resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skiva tonfisken i drygt ½ cm tjocka skivor, lägg upp på tallrikar, salta och peppra.
  5. Skär citronfiléerna i små kuber, strö dem och kaprisen över tonfisken.
  6. Ringla schalottenlöksdressingen över tonfisken, garnera med rucolablad och avsluta med lite flingsalt.