Stafanos italia recept

Följ med till Stefanos Italien!

I boken "Stefanos Italia - den stora italienska kokboken" får vi ett smakprov på mästerkocken Stefano Catenaccis Italien.

Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar,bjuder i den här kokboken på sin tolkning av det italienska köket.Han gör det med kunnandet från en uppväxt och ett liv i restaurangkök och med hjärta för vällagad familjemat på italienskt vis.

Illustrerat med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg, och citronodlingar, inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen med 150 recept, lätta att lyckas med.

Bokens lockande meny med antipasto, pasta och risotto, fisk, kött, gröna tillbehör och dessert, är tryfferad med intressanta fördjupningar om buffelmozzarellan, som tillverkas i trakterna kring Neapel, skinkan från Parma, som efter varsam torkning blir den berömda parmaskinkan. Vi får veta hur pasta formas enligt konstens alla regler och lära oss om parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande grönsaksrätter!

Recept ur boken Stefanos Italia