Stekta pilgrimsmusslor med blomkålskräm och spröd sallad

2 röster
4

Varma musslor som serveras med kräm gjord på blomkål och fräsch och krispig sallad.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten blomkål
  • 16 pilgrimsmusslor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 4 msk jungfruolja
  • En fin blandning jungfrusallad
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Dela blomkålen, skär bort roten och dela den i små bitar.
  2. Bryn smöret i en kastrull, tillsätt blomkålen, vispgrädden och låt det koka på låg värme under lock i ca: 10 min. Häll sedan allt i en köksmixer, mixa till en fin puré, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk jungfruolja tills de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidorna. Salta och peppra musslorna när de är klara.
  4. Blanda jungfrusalladsblandningen med 2 msk jungfruolja, salt och peppar.
  5. Lägg upp blomkålspuré på tallrikarna därefter musslorna, salladen och avsluta med att ringla resterande jungfruolja runt om.
4 juli 2008

Laddar fler recept