Ugnsbakad potatis med rosmarin

Ugnsbakad potatis med rosmarin
Foto: David Loftus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Ugnsbakad potatis med rosmarin

97

6 ingredienser

Använder du mandelpotatis till det här receptet så får du ett spännande möte mellan Toscana och Norrland. Det blir riktigt bra, mandelpotatisen trivs tillsammans med vitlök, rosmarin och olivolja. / Stefano Catenacci

Receptet kommer från boken Mitt goda Toscana.

Ingredienser

portioner4
  • 15-20 små rattepotatisar, med skal (eller mandelpotatisar)
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 färska rosmarinkvistar
  • 1,5 dl olivolja (Villa Magra eller annan jungfruolja)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela potatisarna på mitten.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Plocka rosmarinen.
  5. Vänd potatisen i vitlök, rosmarin och olja i en ugnsfast form.
  6. Salta och peppra.
  7. Baka potatisen i ugnen ca 40 minuter.