Smarrig smörgåstårta

Smarrig smorgastarta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Smarrig smörgåstårta

0

17 ingredienser

30 min

En riktigt fräsch smörgåstårta med soltorkade tomater, kronärtskockor och parmaskinka.

Ingredienser

portioner4
  • 1 landgångsbröd
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 förp cottage cheese
  • 15 svarta oliver
  • 4 körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 6 kronärtskocksbottnar (på burk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 soltorkade tomater
  • 0,5 förp kvarg
  • 0,5 tub majonnäs
  • 6 skivor coppaskinka (eller parmaskinka)
  • 1 kruka basilika
  • 6 skivor salami
  • 6 salladsblad (av valfri sort)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Halvera körsbärstomaterna.
  2. Mixa kronärtskockorna, vitlök, olivolja och parmesan med en stavmixer. Bred på första brödskivan.
  3. Hacka oliverna och blanda med keso, salt och peppar. Bred på andra lagret.
  4. Strimla salamin, tomaterna och basilikan och blanda med kesella och majonnäs. Bred på tredje lagret.
  5. Stryk ett tunt lager majonnäs över sista brödskivan och runt tårtan.
  6. Garnera med salladsblad, färska örter, skinka, oliver och överblivna kronärtskockor.
  7. Ät med sked och njut.