Smarrig smörgåstårta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Smarrig smörgåstårta
17 ingredienser
30 min
En riktigt fräsch smörgåstårta med soltorkade tomater, kronärtskockor och parmaskinka.
Ingredienser
- 1 landgångsbröd
- 0,5 dl parmesanost
- 0,5 förp cottage cheese
- 15 svarta oliver
- 4 körsbärstomater
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 6 kronärtskocksbottnar (på burk)
- 0,5 dl olivolja
- 4 soltorkade tomater
- 0,5 förp kvarg
- 0,5 tub majonnäs
- 6 skivor coppaskinka (eller parmaskinka)
- 1 kruka basilika
- 6 skivor salami
- 6 salladsblad (av valfri sort)
- salt
- peppar
Gör så här
- Halvera körsbärstomaterna.
- Mixa kronärtskockorna, vitlök, olivolja och parmesan med en stavmixer. Bred på första brödskivan.
- Hacka oliverna och blanda med keso, salt och peppar. Bred på andra lagret.
- Strimla salamin, tomaterna och basilikan och blanda med kesella och majonnäs. Bred på tredje lagret.
- Stryk ett tunt lager majonnäs över sista brödskivan och runt tårtan.
- Garnera med salladsblad, färska örter, skinka, oliver och överblivna kronärtskockor.
- Ät med sked och njut.