Biffsteksrulle

Biffsteksrulle
Foto: TV4
Stefan Karlsson
Stefan Karlsson

Biffsteksrulle

26 ingredienser

En perfekt vardagsrätt som tar lite tid, men som är väl värd väntan.

Ingredienser

portioner

rostade rotfrukter

  • 1 rotselleri, i stavar
  • 4 morötter, i stavar
  • 0,5 dl matolja
  • salt
  • peppar
  • 2 kvistar rosmarin

Senaps- och äppelkräm

  • 5 cm färsk pepparrot, skalad och riven
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 syrligt, svenskt äpple, rivet
  • 2 msk osötad senap
  • salt
  • peppar

Kött

  • 600 g biffstek [4 st x 150 g]
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

dressing

  • 4 tomater, grovt tärnade
  • 5 cm purjolök, av det vita, i fina strimlor
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Övrig fyllning

  • 8 mjuka tacobröd (eller burroitosbröd)
  • 4 dl sallad, fint skuren eller "riven"
  • ost, riven
  • 5 cm färsk pepparrot, skalad och finriven

Gör så här

  1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda rotfruktsstavarna med olja, salt, peppar och små kvistar av rosmarin.
  2. Lägg allt i en ugnssäker form och sätt in i ugnen. Rör om efter cirka 10 minuter.
  3. Efter cirka 8 minuter till är rotfrukterna färdiga. Tag ut lägg i en skål för servering.
  4. Senaps- och äppelkräm: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Kött: Stek biffen i smör i en stekpanna till en innertemperatur av 57 garder. Önskas ”blodig” eller ”välstekt”, öka eller minska temperaturen. Låt vila i cirka 5 minuter. Skär biffen i fina skivor.
  6. Dressing: Blanda tomaterna med fint strimlad purjolök, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servering: Lägg övriga ingredienser i små skålar. Värm brödet. Ät steken tillsammans med bröd, en klick dressing, ost, sallad och nyriven pepparrot.