Bakad rabarber och vaniljcrème

Bakad rabarber och vaniljcrème

5

17 steg att laga

11 ingredienser

Späda rabarber hör våren till. Här serveras de tillsammans med en len vaniljcrème.

Ingredienser

portioner4 portioner

Rabarber

  • 2 späda rabarberstjälkar
  • 2 kardemummakapslar
  • 100 g strösocker
  • 100 g vatten

Vaniljcrème

  • 500 g mjölk
  • 60 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 125 g äggula
  • 65 g strösocker
  • 40 g majsstärkelse
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Rabarber
    Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Putsa och ansa rabarbern.
  3. Skär den i bitar och lägg i en djup plåt.
  4. Koka upp kardemumma, socker och vatten.
  5. Slå det över rabarbern.
  6. Sätt in i ugnen och baka dem möra.
  7. Låt svalna i lagen.
  8. Vaniljcrème
    Skrapa ur vaniljstången.
  9. Koka upp skal och frön med mjölk och socker.
  10. Rör ihop äggulor, socker och maizena.
  11. Bland med den varma mjölken.
  12. Koka upp sakta under konstant omrörning.
  13. Rör i smöret.
  14. Sila genom en finmaskig sil.
  15. Plasta crèmen och kyl ner snabbt.
  16. Vispa upp med en visp tills den är slät.
  17. Späd med lite mjölk om du vill ha den tunnare.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer