En försmak av sommaren

Foto: TV4
En försmak av sommaren
8 ingredienser
20 min + 1 h
Stefan från Hudiksvall bjuder på en somrig dessert.
Dryck
7787 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien 70 :-
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman och fetman ifrån gräddkrämen. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten från jordgubbana och limen.
Ingredienser
- 2 l jordgubbar
- 4 limefrukter
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
- 1 dl rörsocker
Råkräm
- 1 dl strösocker
- 5 äggulor
- 2 msk vaniljsocker
- 5 dl grädde
Gör så här
- Skär ner jordgubbarna i lagom små bitar i en skål.
- Hacka basilikan fint och häv ner i skålen, rör om.
- Använd den finaste sidan av rivjärnet till att riva ner skalet från alla fyra lime, ner i "jordgubbsskålen".
- Skär sedan limen i halvor och pressa ur all limesaft ner i blandningen.
- Rör i råsocker, rör om och ställ i kylen i cirka 1 timme.
Råkräm
- Vispa ihop ägg och socker i en egen skål tills det blir poröst.
- Ta en ny skål och vispa grädde och vaniljsocker för sig.
- Rör nu samman allt i samma bunke.
- Servera i portionsskålar eller i större glas.
- Jordgubbar och lag i botten, krämen överst.
- Som garnering lägger du på en liten klick av jordgubbsblandningen och river lime skal och vitchoklad över, toppa med en liten kvist/blad basilika.