Trattkantarellsoppa med sherry och toastskiva

1 röst
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l färska trattkantareller (eller 3 dl frysta)
  • 1 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong [2 st tärningar]
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk roquefortost (eller gorgonzolaost)
  • 1 tsk citron, saft av
  • 4 skiva formfranska

Gör så här

  1. Skär svamparna i bitar. Koka i spad till den är torr – fräs smör – tillsätt mjöl och rör väl.
  2. Häll i buljongen lite i taget och rör om.
  3. Koka upp, smaksätt med ost och puré.
  4. Koka i 10 min.
  5. Tillsätt grädde och citron, smaka av.
  6. Servera med sherry och en toastskiva
24 januari 2012