Spicy tuna på risbädd med avokado och mango

POPULÄRT
koket.se
Spicy tuna på risbädd med avokado och mango
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Spicy tuna på risbädd med avokado och mango

13 ingredienser

En middag i rekordfart med en lite het tonfiskröra serverad på risbädd tillsammans med goda krispiga grönsaker, krämig avokado och söt och fruktig mango.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 dl japanskt ris
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 2-3 msk sriracha
  • 4 tsk japansk soja (+ ev mer till servering)
  • 2 avokador, i tärningar
  • 2 dl mango, i tärningar
  • 2 dl edamamebönor (gröna sojabönor)
  • 2 dl rädisa, i kvartar
  • 0,5 gurka, i munsstora bitar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • 2 msk sesamfrön (rostade)

Gör så här

  1. Tvätta och koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av tonfisken, tryck gärna till tonfisken med locket så extra vätska kramas ut.
  3. Blanda tonfisken med majonnäs, rödlök, sriracha och soja. Rör om ordentligt.
  4. Lägg upp ris i portionsskålar. Toppa med den heta tonfiskröran, avokado, mango, sojabönor, rädisor och gurka. Strö på hackad koriander och sesamfrön. Servera med lite extra soja vid bordet för de som vill ha det.