Spicy tuna cucumber

Spicy tuna cucumber
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Spicy tuna cucumber

1

12 ingredienser

20 m

Krispig gurka toppad med smakrik tonfisk och avokado blir perfekta små snittar till kommande mingel!

smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken Smårätter med guldkant av Catarina König, The Book Affair.

Ingredienser

portioner6
  • 200 g tonfisk (blockfryst gulfenad gärna)
  • 1 tsk sriracha
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 krm sesamolja, mörkrostad (eller 0,5 tsk vanlig sesamolja
  • 4-5 kvistar färsk koriander, finhackad
  • 0,5 gurka (stor)
  • 0,5 avokado, skivad (mogen)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Misoemulsion

  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk vit misopasta

Dekoration

  • svarta sesamfrön
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skär ned tonfisken i mindre kuber, blanda med srirachasås, japansk soja och sesamolja. Vänd ner hackad koriander och låt stå och dra/marinera.
  2. Blanda samman majonnäs och ljus miso, smaka av och lägg i en liten spritspåse.
  3. Skär gurkan i skivor på snedden, ca 0,5 cm tjocka. Skivorna blir större när du skär på snedden.
  4. Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor från kortsidan så de inte blir större än gurkskivorna.
  5. Lägg gurkskivorna på ett serveringsfat, lägg på 1-2 skivor avokado på varje. Lägg på en rejäl sked spicy tuna och toppa med misoemulsion, svarta sesamfrön och fint strimlad salladslök. Dekorera med koriander!
TIPS!
smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken "Smårätter med guldkant"