Spicy miso ramen - Filip Poons recept

koket.se
Spicy miso ramen - Filip Poons recept
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Spicy miso ramen - Filip Poons recept

19 ingredienser

30 min

En snabb middag med ramennudlar, god buljong, grönsaker och härliga smaker. Värmande och lättlagat!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 port ramennudlar
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 4 salladslökar, finhackad
  • 3 msk misopasta
  • 2 msk tahinipasta
  • ca 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl havredryck
  • 200 g svamp, skivad (t ex portabello)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • ev strösocker

Tillbehör

  • 1 burk majs (à ca 340 g)
  • 1 pak choi, delad
  • 2 dl haricots verts
  • 1 blad nori
  • 2 msk chiliolja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar, skivad

Gör så här

  1. Hetta upp en stor kastrull med rapsolja. Fräs vitlök, ingefära och salladslök ca 1 minut. Sänk värmen till medel och ha i miso och tahini, fräs 1 minut. Häll på buljong och havredryck. Rör om och tillsätt skivad svamp, soja och sesamolja. Låt puttra ca 10 minuter.
  2. Tillsätt majs, pak choi och haricots verts, Låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
  3. Smaka upp buljongen med ev mer salt, socker eller soja.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg nudlarna i en skål, häll över misobuljongen och se till att få med lite av varje. Toppa med noriblad, chiliolja, mynta och salladslök. Slurpa i dig nudlarna!