Spenatpuffar på smördeg

20 m
20 - 25 puffar
Spenatpuffar på smördeg
Foto: Catarina König
20 m
20 - 25 puffar

Du behöver

  • 400 g babyspenat, fryst eller färsk
  • 1 msk smör
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 smördeg på rulle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg babyspenaten i en kastrull, alternativt tina upp fryst spenat i mikron. (Krama sedan ur vätskan) Låt vattnet koka ur på medelhög värme tills ingen vätska finns kvar i pannan.
  3. Tillsätt 1 msk smör, pressad vitlök, salt och pepper. Rör samman. Dra bort från plattan och låt svalna helt.
  4. När spenaten är avkyld, tillsätt 1 ägg och rör ihop. Smula grovt eller hacka ner fetaosten i spenatblandningen.
  5. Skär ut 7x7 cm stora rutor av smördegen. Lägg en klick spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten.
  6. Sätt smördegsknytena i muffinsformar eller ställ direkt på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  7. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills dem blir gyllene. Ta ut plåten och låt spenatpuffarna svalna lite innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept