Spättarulader med grönsakssås

0 röster
4
Spättarulader med grönsakssås
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • salt
  • 2 msk pressad citronsaft

Sås:

  • 5 dl fiskbuljong
  • 120 g tärnad röd och grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl
  • fiskbuljongen från koket
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och malen vitpeppar

Till dekoration:

  • hackad persilja

Gör så här

  1. Tärna paprikorna, zucchinin och champinjonerna.
  2. Krydda spättafiléerna med salt och pressad citronsaft. Rulla ihop dem och lägg dem i en smord kastrull, slå på fiskbuljongen och koka upp. Låt fisken sjuda tills den är vit rakt igenom, det tar ca 5 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma.
  3. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från plattan. Rör ner mjölet och spä med lite av buljongen från fiskkoket. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och spä med resten av buljongen, lite i taget. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Häll i matlagningsgrädde och grönsakstärningarna, krydda med salt och peppar.
26 januari 2009

Fler goda recept