Sparrissoppa med bröd & fluffigt smör

41 röster
30 m

Smakrik sparrissoppa som serveras med surdegsbröd och fluffigt smör utgör tre fantastiska byggstenar i denna förrätt. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 2 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm salt
  • 2 kram vitpeppar
  • 1 pkt bacon
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 5 msk Smör
  • Ev. redning med vetemjöl och vatten

Gör så här

  1. Koka sparrisen i 2 minuter, stek sedan sparrisen på hög värme i en minut.
  2. Stek finhackad schalottenlök i smör, dela sparrisen i bitar och lägg i med löken. Håll på en skvätt vitt vin och koka upp.
  3. Blanda kycklingfond och vatten och tillsätt i grytan. Koka upp.
  4. Tillsätt grädde och riven västerbottenost. Koka upp på låg värme.
  5. Krydda med salt och vitpeppar efter smak. (Redning till soppan vid behov).
  6. Vispa smöret fluffigt med lite salt.
  7. Stek baconet i mindre bitar, stek tills krispigt och lägg i soppan vid servering.
  8. Serveras med en skiva surdegsbröd fluffigt smör.
11 december 2018
Stekpannor upp till 40%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...