Sparrispasta med citron och örter

POPULÄRT
koket.se
Sparrispasta med citron och örter
Foto: TV4
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016

Sparrispasta med citron och örter

12

12 ingredienser

1 h

Härlig sparrispasta med citron och örter gör sig fint som smaklig huvudrätt!

Ingredienser

portioner
  • 250 g pappardelle

Sås

  • 500 g grön sparris
  • 6 blad ramslök
  • 3-4 kvistar färsk bladpersilja
  • 0,5 ask krasse
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g smör
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 30 g pecorinoost, fint riven
  • olivolja
  • 1 dl pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och slanta sparrisen. Hacka ramslök, persilja och krasse. Finhacka vitlöken.
  3. Riv pecorino. Tärna smöret. Finriv skalet och pressa saften av citronen. Svetta vitlök i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Låt inte löken ta färg. Häll i sparrisen och stek tillsammans med vitlöken i ca 3 minuter.
  4. Häll i smör och smält försiktigt med sparrisen. Häll i en 1 dl pastavatten och koka ihop.
  5. Lyft upp pastan ur kastrullen och lägg i pannan med sparrisen. Tillsätt pecorino, citronjuice och finrivet skal och örter (spara lite örter till servering). Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Toppa med ännu mer färska örter vid servering.