Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella
Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella
10 ingredienser
30 min
Snabblagad grön middag med vårens goda delikatess färsk grön sparris i en god och mättande röra på cannellinibönor serverad på frasigt stekt surdegsbröd. Vid servering toppar du med mozzarella, finrivet citronskal och mynta.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka färsk mynta
- 3 msk olivolja
- 2 förp färdigkokta cannellinibönor
- chiliflakes, en nypa
- 250 g grön sparris
- 1 citron
- 2 mozzarellaostar
- 8 skivor surdegsbröd
Gör så här
- Bryt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i sneda bitar.
- Sota dem snabbt i olivolja i en het panna. Salta och ställ åt sidan.
- Hacka myntan. Stek bröden frasiga i olivolja i stekpanna.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en stekpanna. Salta.
- Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan och låt fräsa några minuter.
- Vänd ner sparris och mynta (spara lite till garnering) i pannan, ta från värmen. Strö över lite chiliflakes.
- Servera röran till de stekta brödskivorna. Toppa med en halv mozzarellaost, finrivet citronskal och mynta.