Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella

koket.se
Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella

10 ingredienser

30 min

Snabblagad grön middag med vårens goda delikatess färsk grön sparris i en god och mättande röra på cannellinibönor serverad på frasigt stekt surdegsbröd. Vid servering toppar du med mozzarella, finrivet citronskal och mynta.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk mynta
  • 3 msk olivolja
  • 2 förp färdigkokta cannellinibönor
  • chiliflakes, en nypa
  • 250 g grön sparris
  • 1 citron
  • 2 mozzarellaostar
  • 8 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i sneda bitar.
  2. Sota dem snabbt i olivolja i en het panna. Salta och ställ åt sidan.
  3. Hacka myntan. Stek bröden frasiga i olivolja i stekpanna.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en stekpanna. Salta.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan och låt fräsa några minuter.
  6. Vänd ner sparris och mynta (spara lite till garnering) i pannan, ta från värmen. Strö över lite chiliflakes.
  7. Servera röran till de stekta brödskivorna. Toppa med en halv mozzarellaost, finrivet citronskal och mynta.