Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella

POPULÄRT
koket.se
Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sparris- och bönröra på stekt bröd med mozzarella

10 ingredienser

30 min

Snabblagad grön middag med vårens goda delikatess färsk grön sparris i en god och mättande röra på cannellinibönor serverad på frasigt stekt surdegsbröd. Vid servering toppar du med mozzarella, finrivet citronskal och mynta.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk mynta
  • 3 msk olivolja
  • 2 förp färdigkokta cannellinibönor
  • chiliflakes, en nypa
  • 250 g grön sparris
  • 1 citron
  • 2 mozzarellaostar
  • 8 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i sneda bitar.
  2. Sota dem snabbt i olivolja i en het panna. Salta och ställ åt sidan.
  3. Hacka myntan. Stek bröden frasiga i olivolja i stekpanna.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en stekpanna. Salta.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan och låt fräsa några minuter.
  6. Vänd ner sparris och mynta (spara lite till garnering) i pannan, ta från värmen. Strö över lite chiliflakes.
  7. Servera röran till de stekta brödskivorna. Toppa med en halv mozzarellaost, finrivet citronskal och mynta.