Sparris med misosmör och vitlökspanko
Sparris med misosmör och vitlökspanko
11 ingredienser
20 m
Den här enkla salladen gör sig riktigt bra när våren och sommaren är på intåg. Servera den som tillbehör eller njuta av den precis som den är!
Ingredienser
- 500 g grön sparris
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl pankoströbröd
- 1 limefrukt, skalet
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Misosmör
- 75 g smör, rumsvarmt
- 2 msk vit misopasta
- 1 tsk limesaft
Servering
- färsk koriander
Gör så här
- Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng den.
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och panko i en stekpanna med lite olja tills pankon har fått fin färg. Låt svalna och blanda ner limeskalet.
Misosmör
- Blanda smör och miso.
- Smaksätt med limesaft samt salta och peppra.
Servering
- Stek eller grilla sparrisen al dente. Klicka över smöret.
- Strö över pankot och toppa med koriander.