Spaghetti med tonfisksås

30 röster
25 m
4
Spaghetti med tonfisksås
Foto: Köket

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett.

Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 förp passerade tomater
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad oregano (eller basilika)
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika, till garnering
  • citronskal, till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och hacka gul lök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja och pressad vitlök. Slå över det vita vinet och låt koka in i ett par minuter.
  3. Tillsätt passerade tomater, tonfisk, buljong, dijonsenap och oregano eller basilika. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera eventuellt med basilika och lite citronzest.
15 maj 2018