Spaghetti med sparris och ricotta

koket.se
Spaghetti med sparris och ricotta
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Spaghetti med sparris och ricotta

12 ingredienser

20 min

En vårig middagsrätt med få ingredienser som går snabbt att svänga ihop och är lätt att laga till många.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g spaghetti
  • 250 g grön sparris
  • 65 g färsk spenat
  • 2 förp ricotta (à 250 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Till servering

  • rostade mandlar
  • parmesanost
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, ta tillvara på 1 dl av pastans kokvatten precis innan du häller av den.
  2. Bryt bort och släng den nedre torra delen på sparrisen. Bryt resten av sparrisen i bitar.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  4. Fräs schalottenlöken mjuk och glansig i olja i en stekpanna.
  5. Tillsätt vitlök och sparris och låt fräsa med några minuter.
  6. Rör i ricotta och pastavatten, koka upp. Låt puttra i 5-8 minuter.
  7. Tillsätt spenaten. Krydda med salt och peppar.
  8. Vänd i pastan och blanda runt.
  9. Lägg upp och toppa med riven parmesan, rostad mandel och rucola.