Spaghetti med sik

Spaghetti med sik
Foto: Tv4

Spaghetti med sik

4

8 steg att laga

14 ingredienser

1 h

Spaghetti med sik, rostade pinjenötter och tomater blir en ljuvlig huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 sik
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • 3 klyfta vitlök
  • 3 sardellfiléer i olja (små)
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • 0,8 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk persilja, finhackad
  • 3,5 vatten
  • 35 g salt (till pastan)
  • 320 g spaghetti
  • 100 g pinjenötter
  • salt
  • färsk bladpersilja (till garnering)

Gör så här

  1. Filea siken och skär den i tärningar.
  2. Lägg de pressade vitlöksklyftorna i en stor stekpanna med olivolja. Tillsätt två filéer ansjovis och låt dem smälta.
  3. Tillsätt tomaterna skurna i två delar, salta och låt steka på låg värme i 2-3 minuter, rör om ofta med en träsked.
  4. Häll i det vita vinet, vänta i cirka två minuter och lägg sedan i den tärnade fisken försiktigt i stekpannan. Fortsätt att steka i 5–6 minuter. Strö över finhackad persilja i slutet av kokningen.
  5. Koka upp vatten och salt i en kastrull med lock. Lägg i spaghettin. Låt koka på hög värme utan lock. Röra om då och då.
  6. Rosta pinjenötterna i en varm stekpanna med lite salt tills det har fått färg.
  7. Dränera spaghettin ”al dente” (med tuggmotstånd) och lägg direkt i pannan med såsen. Rör om.
  8. Servera och garnera med dem rostade pinjenötterna och ett persiljeblad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer