Spaghetti med salviakyckling och parmesan

30 m
4
Spela video Spaghetti med salviakyckling och parmesan
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 5 l vatten, till pasta
  • 35 g salt, till pastavatten
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 3 msk smör, till stekning
  • 3 msk olivolja, till stekning
  • 1 dl salviablad
  • 6 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 ekologisk citron, zest och 2 msk saft
  • 500 g bronsvalsad spaghetti
  • 100 g parmesan, fint riven

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Strimla kycklingen i 1 cm tjocka skivor och stek gyllene i smöret och olivolja tillsammans med salvia och vitlök på medelhög värme i en väl tilltagen panna. Salta och peppra. När det är färdigstekt lägger du ner ytterligare 50 g smör och zesten från citronen och rör om.
  3. Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. Lyft över pastan ner i pannan med kycklingen tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet, citronsaften och nästan all parmesan.
  4. Rör pastan kraftigt tills smöret, osten, citronsaften och pastavattnet bildat en jämn sås som omfamnar pastan.
  5. Servera genast (la pasta non aspetta – pastan väntar inte!!!) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept