Spaghetti med salviakyckling och parmesan
Spaghetti med salviakyckling och parmesan
13 ingredienser
30 m
Krämig pasta med stekt kyckling, salvia, citron, smör och parmesan. Ljuvliga smaker från Italien!
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 5 l vatten, till pasta
- 35 g salt, till pastavatten
- 400 g kycklinglårfilé
- 3 msk smör, till stekning
- 3 msk olivolja, till stekning
- 1 dl färska salviablad
- 6 klyftor vitlök, tunt skivade
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 50 g smör
- 1 citron, zest och 2 msk saft (ekologisk)
- 500 g bronsvalsad spaghetti
- 100 g parmesanost, fint riven
Gör så här
- Koka upp pastavatten med salt.
- Strimla kycklingen i 1 cm tjocka skivor och stek gyllene i smöret och olivolja tillsammans med salvia och vitlök på medelhög värme i en väl tilltagen panna. Salta och peppra. När det är färdigstekt lägger du ner ytterligare 50 g smör och zesten från citronen och rör om.
- Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. Lyft över pastan ner i pannan med kycklingen tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet, citronsaften och nästan all parmesan.
- Rör pastan kraftigt tills smöret, osten, citronsaften och pastavattnet bildat en jämn sås som omfamnar pastan.
- Servera genast (la pasta non aspetta – pastan väntar inte!!!) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar.