Spaghetti med citronkyckling och parmesan

60 röster
30 m
4
Spaghetti med citronkyckling och parmesan
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 l vatten
  • 35 g salt
  • 400 g kycklinglårfilé, strimlad
  • salt
  • peppar
  • 3 msk smör
  • 2 msk salvia och timjan, finhackat
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk citron, saft
  • 500 g bronsvalsad spaghetti
  • 1 msk citron, zest
  • 1,5 dl parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Stek kycklingen, kryddad med salt och peppar, i smör på medelhög värme i en rymlig panna tills den får fin färg. När den är nästan klar lägger du ner kryddor och finhackad (ej pressad) vitlök och låter det mjukna och få lite färg.
  3. Ta av från värmen och häll över fond och citronsaft, rör om.
  4. Koka pastan men minska koktiden 2 minuter från förpackningens info.
  5. När pastan är knappt al dente sparar du 3 dl av pastavattnet, rikt på stärkelse och smak, vid sidan av och häller ut resten av vattnet.
  6. Tippa ner pastan i pannan med kycklingen och häll på 1 dl av kokvattnet, citronzest och rör samman allt till en fräsch pastarätt.
  7. Toppa med hyvlad parmesan vid servering och ät omedelbart!
10 december 2016