• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti alle vongole - Dante Zias recept

Spaghetti alle vongole - Dante Zias recept
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Spaghetti alle vongole - Dante Zias recept

6 steg att laga

8 ingredienser

20 m + 2 h förberedelse

”När du gör denna rätten är det viktigt att du väljer en spaghetti av bra sort och som inte är för tunn.” /Dante Zia

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 600 g hjärtmusslor
  • salt
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 400 g spaghetti
  • 1,5 dl vitt vin
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Lägg vongolena i saltat vatten (2%) i ca. 2 timmar. Då har de förhoppningsvis släppt ifrån sig eventuell sand.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Fräs finhackad schalottenlök och vitlök med olivolja på medelhög temperatur i en stekpanna i 4-5 minuter tills löken är genomskinlig.
  4. Lägg pastan i pastavattnet tillsammans med vongolena och vinet, höj värmen något.
  5. När pastan är rejält al dente tar du upp spaghettin och häller den i stekpannan med vongolena tillsammans med ca 1,5 dl av pastavattnet. Detta synliggörs genom att pastan börjat vika sig men fortfarande är relativt styv.
  6. Låt pastan gå färdigt i såsen. Finhacka persilja och strö över vid servering.