Southern salad

koket.se
Southern salad
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Southern salad

31 ingredienser

1 h

Den här salladen med svart ris, kräm på avokado, kryddig svamp och rostad majs är en fullträff till brunchen!

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Svart ris

  • 2 dl svart ris
  • 1 tsk salt
  • 4,5 dl vatten

Avokadokräm

  • 180 g broccoli
  • 2 avokador
  • 0,5 dl limejuice
  • 0,3-1 msk tabasco (efter smak)
  • salt

Cajunkryddad svamp

  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk lökpulver
  • 250 g skogschampinjoner

Rostad majs

  • 1 majskolv, förkokt
  • 2 salladslökar
  • olja
  • salt

Picklad rödlök

  • 10 steklökar (röda)
  • 1 rödbeta
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Dressade salladsblad

  • 3-4 bladsallad (t.ex. radicchio)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk matolja
  • salt

Gör så här

Svart ris

  1. Skölj riset och låt det rinna av i en sil.
  2. Lägg ris, salt och vatten i en kastrull.
  3. Täck kastrullen med plast och spänn ett skärp runt.
  4. Låt koka upp en gång och sänk sedan värmen till 1:an. Låt koka ytterligare ca 40 minuter.

Avokadokräm

  1. Dela broccolin i buketter. Koka buketterna i saltat vatten. Lyft sedan upp och låt svalna.
  2. Mixa broccoli, avokado och limejuice slätt i en kannmixer. Smaka upp med tabasco och salt.

Cajunkryddad svamp

  1. Blanda samman kryddorna i en lufttät glasburk. Förvara torrt.
  2. Skiva champinjoner och stek i olja tills svampen fått ordentligt med färg. Smaksätt svampen sedan med kryddblandning.

Rostad majs

  1. Skär av majsen från kolven i fyra långa drag. Skär så nära kärnan som möjligt.
  2. Värm en stekpanna med olja. Stek sedan majsen tills den får fin färg.
  3. Strimla salladslöken.
  4. Salta majsen och toppa med salladslöken.

Picklad rödlök

  1. Skala och kvarta steklökarna.
  2. Skala rödbetan och dela i två delar.
  3. Koka upp ättiksprit, socker och en tredjedel av vattnet. Lägg i rödbetan och dra kastrullen åt sidan. Häll på resten av vattnet och låt svalna.
  4. Häll picklingslagen över löken. Låt sedan stå i en lufttät burk över natten i kylskåpet.

Dressade salladsblad

  1. Vispa ihop dressingen och blanda med salladsbladen.

Servering

  1. Bottna en djup tallrik med riset.
  2. Lägg svampen över hela riset.
  3. Klicka med generöst av avokadokräm.
  4. Lägg på sallad och toppa med dressade salladsblad.
  5. Toppa med slutligen med majs och picklad lök.