Soupe Parmentier med krutonger

Soupe Parmentier med krutonger
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Soupe Parmentier med krutonger

9 ingredienser

Parmentier var den som propagerade för potatisens införande i Frankrike.

Ingredienser

portioner
  • 500 g mjölig potatis
  • 3 purjolökar
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk färsk timjan
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 tjocka skivor vitt bröd
  • smör

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i bitar och ansa, skölj och skär purjolökarna i bitar. Koka potatisen och purjolöken i buljong tills allt är mjukt, krydda med salt, peppar och timjan.
  2. Mosa potatisen och purjolöken i buljongen och tillsätt grädden. Spä med lite vatten om soppan känns för tjock.
  3. Kantskär brödskivorna och skär dem i tärningar. Stek tärningarna gyllenbruna i smör. Fördela soppan i varma sopptallrikar och strö brödtärningar över.