Sötsyrlig och krispig aubergine
Sötsyrlig och krispig aubergine
13 ingredienser
30 m
Sötsyrlig och krispig aubergine är ett perfekt tillbehör på buffén eller till kvällens middag!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 600 g aubergine
- frityrolja
- 1,5 msk chilibönpasta (”Toban Djan”)
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 msk vitlök, finhackad
- 150 ml grönsaksfond
- 1,5 tsk strösocker
- 0,5 tsk soja (ljus)
- 0,75 tsk majsstärkelse
- 1 msk vatten
- 1,5 tsk chingkiangvinäger
- 4 sticklökar, skurna som fiskögon (gröna delen)
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Skär auberginen i bitar och fritera bitarna i het olja i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna, låt rinna av på papper.
- Hetta upp woken, tillsätt 3 msk olja och fräs chilipastan i 20 sekunder. Tillsätt ingefära samt vitlök och fräs ytterligare 20 sekunder tills det doftar.
- Tillsätt fond, socker och soja. Banda runt och tillsätt salt om det behövs.
- Tillsätt auberginerna och sjud i några minuter, tillsätt majsstärkelse utrört i vatten och låt tjockna.
- Tillsätt vinäger och sticklök, låt bli varmt. Smaka av och justera.
- Ta bort woken från värmen och tillsätt sesamolja precis innan servering.
- Trä upp på auberginebitarna på grillspett och låt dem bli varma i såsen.
- Servera med resternade sås vid sidan om.