Sötsur friterad fläskfilé

Sötsur friterad fläskfilé
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sötsur friterad fläskfilé

18 ingredienser

1 h

Kombinationen av krispigt, sött, surt och smakrikt gör den här rätten med fläskfilé och koriander till en riktig vinnare.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar Erik på alla frågor om sina recept!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 2 msk risvin (eller torr sherry)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 bit ingefära, bankad
  • 2 sticklökar, vita delen bankad

Fläskfilé

  • 500 g fläskfilé, i kuber
  • majsstärkelse

Sås

  • 3 msk vitlök, finhackad
  • 8 sticklökar, vita och gröna delen
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk shaoxingvin
  • 6 msk buljong
  • ev 2 msk potatismjöl
  • 6 msk chingkiangvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk sesamolja

Servering

  • färsk koriander

Gör så här

Marinad

  1. Blanda ihop marinaden.

Fläskfilé

  1. Marinera kuberna av fläskfilé i marinaden i 30 minuter.
  2. Lägg fläskfilén i en plastpåse med 1 msk majsstärkelse. Skaka ordentligt så fläsket täcks.
  3. Häll upp fläsket i en bunke.
  4. Fritera fläsket i olja som är 140 grader. Ta upp köttet och låt det rinna av.
  5. Höj temperaturen på oljan till 190 grader.

Sås

  1. Snabbstek vitlök, den vita delen av sticklöken och ingefära tills det doftar.
  2. Tillsätt soja, socker, risvin och buljong. Koka upp och red av om det behövs.
  3. Smaksätt med vinäger och salt.
  4. Lägg ner den gröna delen av sticklöken.

Fläskfilé forts.

  1. Fritera fläsket en andra gång och häll sedan såsen över.

Servering

  1. Garnera med koriander och servera.