• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris

83 röster
40 min
4
Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 3 msk soja
  • 3 msk honung
  • 3 msk chilisås
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • salt
  • peppar

Vitkålsmajonnäs

  • 300 g vitkål
  • 2 dl majonnäs
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad eller riven
  • 50 g babyspenat
  • 1 kruka koriander, hackad (spara några hela blad till servering)

Sesamris

  • 300 g japanskt ris
  • 1 dl sesamfrön

Till servering

  • 1 limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser. Pensla kycklingen ordentligt.
  4. Rosta kycklingen i ugnen ca 30 minuter tills den är klar i mitten. Öppna och pensla med jämna mellanrum under tiden.
  5. Sesamris
    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en het stekpanna tills de blir gyllenbruna. Strö över riset vid servering.
  6. Vitkålsmajonnäs
    Strimla kålen tunt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med riset, vitkålssalladen och limeklyftor. Garnera med koriander.
28 september 2019