• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris

Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Sötstark kyckling med syrlig vitkålsmajonnäs och sesamris

7 steg att laga

17 ingredienser

40 min

Ugnstillagade kycklingklubbor som penslas med en sötstark och smakrik glaze serverade med en limesyrlig variant på coleslaw. Perfekt vardagsrätt! 

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 3 msk soja
  • 3 msk honung
  • 3 msk chilisås
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • salt
  • peppar

Vitkålsmajonnäs

  • 300 g vitkål
  • 2 dl majonnäs
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad eller riven
  • 50 g babyspenat
  • 1 kruka koriander, hackad (spara några hela blad till servering)

Sesamris

  • 300 g japanskt ris
  • 1 dl sesamfrön

Till servering

  • 1 limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser. Pensla kycklingen ordentligt.
  4. Rosta kycklingen i ugnen ca 30 minuter tills den är klar i mitten. Öppna och pensla med jämna mellanrum under tiden.
  5. Sesamris
    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en het stekpanna tills de blir gyllenbruna. Strö över riset vid servering.
  6. Vitkålsmajonnäs
    Strimla kålen tunt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med riset, vitkålssalladen och limeklyftor. Garnera med koriander.