Sötpotatistortilla med mynta och fårost

Foto: Åsa Liffner
Sötpotatistortilla med mynta och fårost
12 ingredienser
1 h 15 min
Tortillan tillagas i ugnen och blir smakrik av myntan. Skär upp i bitar och servera med sallad eller i mindre bitar och duka fram till ett mingel. Variera sötpotatisen med färskpotatis, sparris, broccoli, rödbetor eller pumpa.
Ingredienser
- 600 g sötpotatis
- 1 msk olivolja (eller avokadoolja)
- 0,5 tsk havssalt
Äggstanning
- 6 ägg
- 2 dl havredryck (eller annan växtdryck)
- 1 tsk örtsalt
- svartpeppar, nymalen
Fyllning
- 150 g fårost
- 2 salladslökar
- 10 g mynta
- 0,5 citron, rivet skal
- 20 g parmesanost, grovriven (eller annan hårdost)
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 20×25 cm, med bakplåtspapper.
- Tvätta eller skala sötpotatis. Skär den i 2 × 2 centimeter stora bitar, lägg i formen och blanda runt med olja och salt.
- Rosta potatisen i ugnen i ca 25 minuter tills den känns mjuk.
- Vispa samman ingredienserna till äggstanningen i en bunke.
- Ta ut sötpotatisen och smula över fårosten, hacka salladslöken och myntan grovt och strö över formen tillsammans med citronskal.
- Häll på äggstanningen, rör runt försiktigt så att stanningen fylls ut i formen och ingredienserna blandar sig.
- Strö över den rivna osten och sätt in formen i ugnen. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Låt tortillan svalna i formen innan du stjälper upp den på en skärbräda.
- Servera tortillan uppskuren i mindre bitar till mingel eller större bitar till lunch.