Sötpotatisnudlar i sjögräsbuljong med auberginequeneller

Sötpotatisnudlar i sjögräsbuljong med auberginequeneller
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sötpotatisnudlar i sjögräsbuljong med auberginequeneller

20 ingredienser

1 h 30 m

”Nudlar är så mycket mer än vanliga vetenudlar. Nudlar görs av alger, sötpotatis, ris, bovete och massor av andra råvaror. Testa!” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Sjögräsbuljong

  • 2 blad konbu
  • 6 shiitakesvampar, torkade
  • 2 salladslökar, vita delen
  • 1 morot
  • 50 g korianderrot, stjälken
  • 2 l vatten
  • 40 g vit misopasta
  • 5 g wakame-alger, torkade

Auberginequeneller

  • 200 g aubergine, inkråm av 2 rostade
  • 3 ägg
  • 5 g salt
  • 20 g gräslök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 g majsstärkelse
  • 1 g färska myntablad [10 st]
  • 4 g koriander (en handfull)
  • 1 citron zest
  • 20 g jordnötter
  • ca 1 krm cayennepeppar

Servering

  • sötpotatisnudlar

Gör så här

Sjögräsbuljong

  1. Lägg samtliga ingredienser utom miso och wakame i en gryta och sätt på låg värme.
  2. När det precis börjar koka tar du upp konbun, annars blir det beskt. Låt resten sjuda i 45 minuter.
  3. Sila av buljongen och tillsätt miso och wakame.

Auberginequeneller

  1. Dela auberginen på längden och skåra köttet.
  2. Rosta auberginen i ugnen på 200 grader tills auberginen är helt mjuk (ca 30 minuter).
  3. Låt auberginen svalna något och skopa sedan ur innehållet med sked.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa slätt.
  5. Olja in 4 koppar inuti och fördela blandningen i kopparna. Ställ kopparna i en djup form och fyll upp med vatten så det är i nivå med fyllningen i kopparna.
  6. Baka i ugnen på 150 grader tills blandningen satt sig, ca 45 minuter.
  7. Stjälp upp auberginequenellerna, lägg i 4 skålar och häll på buljongen.

Servering

  1. Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningen på paketet, sila av och fördela i de fyra skålarna.