Sötpotatis- och linsbowl med kokosmjölk

50 röster
30 min
4
Sötpotatis- och linsbowl med kokosmjölk
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port rött ris
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 sötpotatisar, tärnade
  • 2 röda paprikor, tärnade
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 4 dl vatten
  • 1 dl belugalinser
  • 120-150 g bladspenat
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 dl cashewnötter, rostade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt currypastan och spiskummin och fräs någon minut.
  3. Tillsätt sötpotatis, paprika, linser, kokosmjölk och vatten. Låt småputtra ca 20 minuter utan lock.
  4. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Vänd in spenaten när linserna känns mjuka.
  5. Servera med ris i en djup skål toppad med thaibasilika och rostade cashewnötter.
  6. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga linsgryta. /Köket-redaktionen
9 september 2019