Sötpotatis- och linsbowl med kokosmjölk

41 röster
30 min
4
Sötpotatis- och linsbowl med kokosmjölk
Foto: TV4

Vegetarisk och värmande gryta med kokosmjölk, grönsaker och röd currypasta. Perfekt  att göra dubbel sats av och frysa in till veckans matlådor. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 port rött ris
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 sötpotatisar, tärnade
  • 2 röda paprikor, tärnade
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 4 dl vatten
  • 1 dl belugalinser
  • 120-150 g färsk bladspenat
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 dl cashewnötter, rostade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt currypastan och spiskummin och fräs någon minut.
  3. Tillsätt sötpotatis, paprika, linser, kokosmjölk och vatten. Låt småputtra ca 20 minuter utan lock.
  4. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Vänd in spenaten när linserna känns mjuka.
  5. Servera med ris i en djup skål toppad med thaibasilika och rostade cashewnötter.
  6. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga linsgryta. /Köket-redaktionen
9 september 2019

Laddar fler recept...