Sötpotatis med getost, rödlök och spenat

Sötpotatis med getost, rödlök och spenat
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Sötpotatis med getost, rödlök och spenat

8 ingredienser

80 m

Ugnsbakad sötpotatis fylld med fräst spenat- och lökhack samt getost.

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 1-2 rödlökar (beroende på storlek)
  • 2 msk smör, att steka i
  • 0,5 krm malen kanel
  • 2 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 80 g getost, chèvre
  • 2 l spenatblad, löst packade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare. Baka potatisen i ca 75 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom.
  2. Dela löken på mitten och skiva den sen i tunna skivor. Smörstek löken på låg värme i ca 10 minuter så den är helt mjuk och börjar karamelliseras.
  3. Tillsätt, salt, chili och kanel till löken och rör om. Tillsätt spenaten och ta av pannan från värmen. Låt stå i 5 minuter så spenaten ”smälter”.
  4. Kryssa potatisarna och fyll dem med getosten och spenatlöken.