Sotad tartar på älginnanlår
Sotad tartar på älginnanlår
16 ingredienser
20 m
Förgyll helgen med sotad tartar på älginnanlår, majonnäs på maskrosvinäger, brödkrutonger, röda krusbär samt trädgårdsblomster.
Se Linnea Liljedahl laga receptet

Ingredienser
- 250-300 g älginnanlår
- salt
- peppar
Majonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 msk äppelcidervinäger (sherryvinäger eller maskrosvinäger)
- 2 dl rapsolja (mild)
- salt
- peppar
Servering
- ca 1 dl brödkrutonger
- 2 msk krusbär (röda, torkade i svamptork på 57 grader i 10 timmar)
- ätbara blommor (blåklint, blodklöver, ringblomma, oregano, fänkål, gurkört)
- flingsalt
- svartpeppar (från kvarn)
Citronsalt
- 1 citron, zezt
- flingsalt
Gör så här
- Salta och peppra älginnanlåret och gnid in det med rapsolja.
- Hetta upp en stekpanna.
- Sota innanlåret runt om. Skär det sedan i små bitar.
- Fördela ut innanlåret på fyra tallrikar.
- Blanda äggulor, senap och vinäger till majonnäsen. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av majonnäsen med salt och peppar.
- Klicka ut majonnäsen på tallrikarna med älginnanlåret.
Servering
- Toppa med brödkrutonger samt röda krusbär. Plocka rikligt med blomster över tartaren och strö över citronsalt som avslutning.
Citronsalt
- Torkat citronzest i en svamptork i 3 timmar på 55 grader. Blanda upp med lika delar flingsalt.