Whiskeytryffel

Foto: Jonas Norén
Whiskeytryffel
7 ingredienser
Whiskeytryffel med honung och choklad, konditor Sören Resares recept.
Ingredienser
Whiskeytryffel
- 300 g Valrhona Caraibe 66 %
- 100 g vispgrädde
- 80 g honung
- 50 g whisky
- 100 g osaltat smör
Till doppning
- Valrhona Caraibe 66 % [ca 200 g]
- Valrhona kakao
Gör så här
- Hacka eller smält chokladen, koka upp grädde och honung och slå det över chokladen.
- Rör med en plastslev till en slät ganache, mixa med stavmixer tills den blir blank. Låt temperaturen bli cirka 35 grader, mixa in smöret och efter det whiskey.
- Häll upp ganache i en form så att den blir cirka 10 mm tjock, låt stå svalt till nästa dag. Skär upp i bitar 1,5 x 3 cm och doppa i lite choklad och rulla i siktad kakao.