Sopa de lentilha e couve

Sopa de lentilha e couve
Foto: Ulrika Ekblom
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Sopa de lentilha e couve

8

6 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Brasiliansk linssoppa med kål är alltid en härlig rätt att servera en vardagskväll.

Kökets shop

Ny kokbok från Zeina

Veckans matsedel

Zeina Mourtada

209 kr239 kr

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 dl torkade gröna linser
  • ca 1,5 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljong (eller 1 msk grönsaksfond)
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tomat
  • 2 morötter
  • 150 g svartkål (eller grönkål)
  • olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Serveringsförslag

  • citron

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten med lagerblad och buljongtärningar under lock tills linserna mjuknar, ca 20 minuter. Under tiden kan du förbereda grönsakerna. 
  2. Hacka lök och tomat i tärningar, morot i slantar och grönkål grovt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök tills den får färg. Vänd sedan i morot och grönkål, stek i 2-3 minuter.
  4. Vänd i tomat och stek lite till.
  5. Vänd ner grönsakerna med linserna, smaka av med salt och peppar.
  6. Låt soppan puttra i ca 10-15 minuter under lock. Pressa gärna över citron vid servering.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer