• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sopa de lentilha e couve

Sopa de lentilha e couve
Foto: Ulrika Ekblom
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Sopa de lentilha e couve

6 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Brasiliansk linssoppa med kål är alltid en härlig rätt att servera en vardagskväll.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 dl torkade gröna linser
  • ca 1,5 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljong (eller 1 msk grönsaksfond)
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tomat
  • 2 morötter
  • 150 g svartkål (eller grönkål)
  • olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Serveringsförslag

  • citron

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten med lagerblad och buljongtärningar under lock tills linserna mjuknar, ca 20 minuter. Under tiden kan du förbereda grönsakerna. 
  2. Hacka lök och tomat i tärningar, morot i slantar och grönkål grovt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök tills den får färg. Vänd sedan i morot och grönkål, stek i 2-3 minuter.
  4. Vänd i tomat och stek lite till.
  5. Vänd ner grönsakerna med linserna, smaka av med salt och peppar.
  6. Låt soppan puttra i ca 10-15 minuter under lock. Pressa gärna över citron vid servering.