I samarbete med Plivit Trade

Somriga smörgåstårtor med tonfisk och räkor

30 m
4
Somriga smörgåstårtor med tonfisk och räkor
Foto: köket.se
30 m
4

Du behöver

  • 12 skivor formfranska

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 röd lök, hackad
  • 2 burkar Argeta tonfiskpastej

Topping

  • 2 sparrisar
  • 0,25 gurka
  • 100 g räkor, skalade
  • 4 msk stenbitsrom
  • citronskivor, till garnering
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och skär ut till lika stora rundlar eller låt vara fyrkantigt.
  2. Rör samman färskost, gräddfil och hackad rödlök. Smaka av med salt.
  3. Bre ut ett lagen färskostkräm på 4 brödbottnar. Lägg på en till botten och bre på tonfiskpastejen. Lägg på en tredje botten och bred ett tunt lager färskostkräm överst på smörgåstårtorna.
  4. Råhyvla sparrisen med en potatisskalare till tunna strimlor. Finhacka gurkan.
  5. Toppa smörgåstårtorna med gurka, räkor, stenbitsrom, hyvlad sparris, citron och lite dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept