• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Somrig spenatsallad med labnehost och nekatriner

Somrig spenatsallad med labnehost och nekatriner
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Somrig spenatsallad med labnehost och nekatriner

4 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Nektariner med valnötter, spenat och rädisor tillsammans med labneh ostbollar blir en riktigt ljuvlig sallad. Perfekt tillbehör till middagen eller som en lättare lunch.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 nektariner
  • 1 silverlök
  • 1 knippe rädisa
  • 0,5 gurka
  • 2 dl valnötter
  • 100 g bladspenat (eller babyspenat)
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 150 g labneh, färskostbollar
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär nektarinerna i klyftor.
  2. Skala löken. Skiva lök, rädisor och gurka tunt.
  3. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna.
  4. Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna. Lägg på nektariner och ostbollar (labneh) och strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.