Somrig BBQ-paj med rabarber
Somrig BBQ-paj med rabarber
23 ingredienser
45 m
Grillad smulpaj med rabarber, hallon, blåbär, vit och mörk chokladkräm och hallonsås. Helt ljuvligt!
Ingredienser
rabarberkompott
- 500 g rabarber
- 4 msk strösocker
- 2 tsk malen stjärnanis,
- 1 vaniljstång
- 2 tsk malen nejlika
- 250 g hallon
- 100 g blåbär
- 3 msk strösocker
Smuldeg
- 2 msk hasselnötter, grovhackade
- 3 msk mandelmassa
- 130 g smör
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk mörk sirap
- 0,5 dl brunt farinsocker
- 3 dl havregryn
Vit chokladkräm
- 100 g vit bakchoklad
- 250 g kvarg
- 3 tsk vaniljsocker
Mörk chokladkräm
- 100 g mörk choklad
- 250 g kvarg
- 3 tsk vaniljsocker
Hallonsås
- 50 g hallon
- 25 g strösocker
Gör så här
- Tänd grillen och lägg på kol 50/50, det vill säga att du placerar ut kol på ena halvan och låt den andra delen vara utan.
- Grovhacka rabarbern och blanda ihop med socker, stjärnanis, vaniljstång och mald nejlika i en kastrull. Ställ kastrullen på grillen och låt allt koka tills det blir en bra sås.
- Blanda hallonen och blåbären med socker i en separat bunke.
- Grovhacka hasselnötterna och mandelmassan. Smält smör i en kastrull på grillen och blanda sedan ihop smör, nötterna och mandelmassan med sirap, farinsocker och havregryn. Rör om smuldegen så att allt blandas.
- Lägg din rabarberkompott i botten på en värmetålig form, häll på hallon och blåbärsröran. Avsluta med att strö över smuldegen.
- Ställ sedan på pajen på grillen och låt den grilla stå på indirekt värme i ca 20 minuter på 250 grader, den ska få en fin färg på toppen.
- Smält vit och mörk choklad separat, blanda ner kesella och vaniljsocker i respektive kräm.
- Blanda hallon och socker för att göra en hallonsås.
- Servera allt tillsammans!