• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sommartårta med blandade bär

2 röster
1 h
10 bitar
Sommartårta med blandade bär
Foto: Aito

Miljövänligt tips!
Använd Aito havrebaserade whipping.

Aito whipping till promoruta - grå bakgrund
1 h
10 bitar

Du behöver

Tårtbotten

  • 55 g majsstärkelse
  • 55 g riven kokos
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g bovetemjöl
  • 180 g strösocker
  • 15 g bakpulver
  • 10 g vaniljsocker
  • 60 g matolja (olja som är neutral i smaken)
  • 250 ml Aito Oat Drink Barista (eller Aito Oat Drink Organic om den inte måste vara glutenfri)
  • ströbröd (glutenfritt till att bröa tårtformen)
  • matfett (mjölkproteinfritt till smöra tårtformen)

Fyllning

  • 125-150 g blandade bär (valfri frukt eller sylt)
  • 100 g Aito Oat for Whipping

Dekorering

  • 150 g Aito Oat for Whipping
  • 125 g blandade bär
  • 0,5 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bröa och smöra en tårtform (ca 20-25 cm i diameter, ju mindre form desto högre tårta och tvärtom).
  2. Blanda majsstärkelse, riven kokos, mandelmjöl, bovetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Tillsätt matolja och Aito Oat Drink Barista och vispa i ca 2 minuter med en elvisp. Häll ner smeten i tårtformen och baka (grädda) i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter eller tills tårtbottnet är färdiggräddad och har fått en fin ljusbrun färg. Låt svalna.
  4. Dela tårtan i 3 jämnstora bitar och fyll med valfri frukt, bär eller sylt och vispad Aito Oat for Whipping. Täck tårtan med vispad Aito Oat for Whipping och dekorera med färska bär och mynta.
  5. Tårtbottnet går bra att frysa i upp till en vecka.
29 april 2020