Sommarsmörgåstårta

Sommarsmörgåstårta

Av: Ulrika Högberg

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

30 m

Vad sägs om en smörgåstårta med kokt lax, potatis och rädisor? Riktigt härliga sommarsmaker i en och samma tårta!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 6 landgångsbröd (gärna 3 vita 3 mörka)

Fyllning 1

  • 400 g lax, inkokt
  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Fyllning 2

  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 4 potatisar, medelstora kokta och hackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 förp krasse
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche

Överdrag

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 fänkål, finstrimlad
  • 0,5 gurka, tunnskivad
  • 1 citron, skalet
  • 8-10 skivor gravad lax (ca 200 g)
  • 1 knippe rädisa
  • 2 dl dill, hackad (eller smörgåskrasse)

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till de olika fyllningarna var för sig.
  2. Varva landgångsbröden med fyllningarna.
  3. Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det över tårtan.
  4. Toppa tårtan med fänkål, gurka, rivet citronskal, gravad lax, rädisor och dill.