Sommarrullar med tre dippsåser

13 röster
1 h
4
Sommarrullar med tre dippsåser
Foto: TV4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 16 rispapper (stora)
  • 0,25 isbergssallad, riven i bitar
  • 150 g risnudlar, kokta och avrunna
  • 1 morot, i tunna stavar
  • 0,5 gurka, i tunna stavar
  • 2 polkabetor, i tunna skivor
  • 1 klyfta rödkål, strimlad
  • 4 salladslökar, i tunna strimlor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka mynta

Lime-och chilimajonnäs (Het & krämig)

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 limefrukt, rivet zest och pressad juice
  • 1 msk sriracha
  • 1 klyfta vitlök, riven

Kryddig jordnötssås (Mustig & nötig)

  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 2,5 msk vatten

Lime sweet chili (Söt & syrlig)

  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 limefrukt, pressad och skal
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Börja med att koka kycklingfilén i saltat vatten i 10 minuter. Låt svalna och skär i långa strimlor.
  2. Gör sen såserna genom att blanda ihop alla ingredienserna för respektive sås. Ställ åt sidan.
  3. Se till att alla ingredienser till fyllningen av rullarna är förberedda.
  4. Ta fram en stor skål eller fat med ljummet vatten. Doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte helt mjukt. Vänd en gång.
  5. Rulla en rulle i taget. Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. Lägg i ca 5 cm från kanten emot dig en liten avlång bunt med kyckling, salladsblad, nudlar, rödkål, morot, gurka, salladslök, och till sist örter.
  6. Rulla ifrån dig ett "varv", vik sedan in sidorna och rulla vidare till en "inbakad" rulle formats.
  7. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt. Lägg de färdiga rullarna i en fuktig kökshandduk utan att de nuddar varandra medan alla rullar görs.
  8. Servera rullarna med de goda såserna. Om man vill kan man låta var och en göra sina egna rullar.
16 maj 2020